Alternaria en echte meeldauw onderzoek

In de zoektocht naar een gezonde teelt met groen gereedschap is al een aantal jaren onderzoek gedaan op het onderzoeksveld peen. Tijdens de open dag op 5 oktober in Dronten zijn niet alleen de huidige onderzoeken te zien maar worden ook de resultaten van de onderzoeken in de afgelopen jaren besproken.


Hamerol

Op het proefveld wordt dit jaar aandacht besteedt aan een alternatieve aanpak van echte meeldauw en Alternaria. PlantPowerProducts laat het effect van Hamerol onderzoeken in de peen. Hamerol is een product op basis van chitine en activeert processen die de plantweerbaarheid in de plant regelen, dit product wordt in combinatie met chemie toegepast en onder andere vergeleken met een volledig chemisch schema.


Nutricin

PlantoSys is ook dit jaar van de partij. Dit bedrijf doet voor het tweede jaar op rij onderzoek naar de werking van biostimulanten waaronder Nutricin en ArgicinPlus in de peen. Hierbij worden ook combinaties met chemie onderzocht.

De gereedschapskist voor de toekomst is gevuld met een divers pakket aan middelen en maatregelen. Naast de chemische oplossingen wordt ook het stimuleren van weerbaarheid een maatregel om de peenteelt tot een succesvol einde te brengen. Het onderzoek op het proefveld geeft inzicht in de mogelijkheden en de onmogelijkheden.