Demo voor de hydroteelt

Rijk Zwaan organiseert van 14 juni tot 2 juli de vroege demodagen 2021 op het demoveld in Fijnaart. Ook zijn er wederom rassen voor biologische teelt te bekijken. Nieuw dit jaar is de combinatie met de demo voor de hydroteelt. De hydroteeltdemo wordt dit jaar voor het eerst, van 7 tot 18 juni, in het nabijgelegen Dinteloord georganiseerd.

Klanten kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan de demo en worden rondgeleid langs het brede assortiment sla en vollegrondsgroenten op het veld. Noviteiten dit jaar zijn de eerste groene Salanova® Teenleaf met eikenbladvorm en een nieuwe knapperige mini spitskool die onder het Cabissi label wordt gepresenteerd. In het gehele sla-assortiment is KnoxTM volop aanwezig. Bij bloemkool draait het allemaal om kleur. Veel nieuwe rassen zijn er in het babyleaf segment: babyleaf sla, rucola, andijvie en veldsla. In de teeltproef met hoge dichtheid voor mechanische oogst beschikken vrijwel alle rassen over KnoxTM en up to date ziekteresistentie.

Biologisch

Ook presenteert Rijk Zwaan rassen die geschikt zijn voor biologische teelt. Deze rassen zijn in het veld duidelijk herkenbaar. In de demo zijn veel specialiteiten te zien die sterk in opkomst zijn, zoals groene en rode little gem en bleekselderij bestand tegen bladvlekkenziekte.

Hydroteeltdemo

De hydro demo locatie in Dinteloord wordt voor het eerst open gesteld. Hier zijn ruim 50 slarassen voor de hydroteelt te zien. Ook hier trekken de hoge dichtheid Salanova Teenleaf rassen de aandacht en zijn in verschillende groeistadia te zien. Zo ook nieuwe Salatrio-combinaties.


Veiligheid voorop

Rijk Zwaan volgt de actuele adviezen van de overheid. Op aanvraag worden kleine gezelschappen ontvangen. Hierdoor is er alle ruimte voor een persoonlijk programma en vragen. Bezoekers van de demo kunnen er dan ook van uitgaan dat alle benodigde maatregelen worden getroffen voor een veilig en succesvol bezoek.