Elke machine is coronaproof te maken


Brancheorganisatie Cumela en LTO's Werkgeverslijn wijzen erop dat de coronamaatregelen ook in de land- en tuinbouw gehandhaafd moeten worden. Dat vergt onder meer aanpassingen aan machines. Wim Kooiman van Nanne Kooiman Mechanisatie zag zijn kans schoon.
'Ik dacht eerst dat er wel een gedoogbeleid zou komen vanuit de overheid, maar dat was dus niet zo', aldus Kooiman.
Het bedrijf uit Andijk is gespecialiseerd in machines voor de vollegrondsgroenteteelt. 'Toen hebben we coronaschermpjes ontworpen die op vrijwel iedere machine met meermansbediening te monteren zijn', laat de ondernemer weten.
Naast plantmachines levert Nanne Kooiman Mechanisatie ook mechanische onkruidbestrijding, bemestingssystemen, machines voor grondbewerking, hydrauliek en wikkelmachines voor vliesdoek en wildnet.


Ook in busjes

De klanten hebben tijdens deze coronacrisis vaak één ding gemeen, zag Kooiman. 'Medewerkers komen veelal gezamenlijk naar de werkplek. Omdat de politie actief handhaaft, bouwen we de schermpjes ook in bij busjes', zegt hij. Of deze scheiding ook in een gesloten voertuig aan de overheidseisen voldoet, is niet helemaal duidelijk. Kooiman heeft wel al zo'n 160 coronaschermen à 90 euro per stuk verkocht. 'De schermen zijn gemaakt van doorzichtig flexibel zeildoek en geven zeker veiligheid', besluit de ondernemer.

Meer informatie www.nannekooiman.nl