Expo SE gaat niet door

De sterke stijging van het aantal coronabesmettingen, de uitbreiding van risicogebieden in Europa en het feit dat Baden-Württemberg nu ook een risicogebied is, hebben geresulteerd in de Vereniging van Zuid-Duitse Asperge- en Aardbeientelers (VSSE) Expositie duo expoSE en expoDirekt geannuleerd. De 25e expoSE - Europa's toonaangevende vakbeurs voor asperges en bessenproductie - en de 10e expoDirekt - Duitslands grootste vakbeurs voor directe landbouwmarketing vonden plaats van 18 tot 19 november 2020 in het expositiecentrum van Karlsruhe.

"We hadden er alles aan gedaan om ons beursduo succesvol te laten verlopen onder Corona-omstandigheden. Helaas dwingt de huidige situatie ons de beurs alsnog af te gelasten. De landen waar onze exposanten en bezoekers vandaan komen, worden steeds meer risicogebieden. Het aantal afzeggingen van exposanten neemt toe, onze website noteerde in oktober een forse terugval in de toegang, wat duidt op een daling van het aantal bezoekers. Onder deze omstandigheden kunnen we het succes van het beursduo met tevreden exposanten en bezoekers niet meer garanderen ", legt Simon Schumacher, bestuurswoordvoerder VSSE en organisator van het beursduo uit.

De VSSE vergoedt de kosten van niet geleverde diensten aan de exposanten. Bezoekers krijgen de ticketkosten vergoed.

Het volgende beursduo expoSE en expoDirekt vindt plaats van 17 tot 18 november 2021 in het expositiecentrum van Karlsruhe.


De Vereniging van Zuid-Duitse Asperge- en Aardbeientelers e. V. (VSSE)

De Vereniging van Zuid-Duitse Asperge- en Aardbeientelers e. V. (VSSE) is de grootste vereniging van asperges en aardbeientelers in Duitsland met meer dan 600 leden. De VSSE is sinds 1996 de organisator van expoSE - de toonaangevende Europese vakbeurs voor asperges en bessen - en organiseert sinds 2011 ook de grootste landbouwbeurs voor direct marketing van Duitsland, expoDirekt. Meer informatie op www.vsse.de