Grune Woche


Dankzij de bijdrage van de sector heeft de Nederlandse groente- en fruitsector een fantastisch podium gekregen tijdens de afgelopen Grüne Woche. Deze editie van deGrüne Woche trok toch ruim 300.000 bezoekers, 100.000 minder dan voor de pandemie, maar nog altijd een indrukwekkend aantal. Daarvan bezochten duizenden en duizenden ons kasje op het Holland paviljoen. Een echte aandachtstrekker naast het Nederlandse tulpenveld. Onze ervaring is dat vanwege de routing, mensen makkelijk in en uitliepen


Groeien spruiten echt zo?

De meest gestelde vraag: "Rosenkohl, wächtst das wirklich so? " Tijdens de openingsuren hebben we met hulp van velen tomaten, paprika en komkommer laten proeven en 'het verhaal' van de Nederlandse duurzame productiewijze kunnen vertellen.

In het eerste weekend heet het GroentenFruit Huis samen met alle deelnemers aan de gezamenlijke inzending acte de préséance kunnen geven over de groenten- en fruitsector, de rol van Nederland in de internationale zaad-, teelt- en handelspositie. De combinatie met de perenpromotie (Conference) was wederom super.

RVO heeft het kasje ter beschikking gesteld, onder voorwaarde dat er gedurende alle tien de dagen bezetting was om het verhaal te vertellen. Met soms wat kunst- en vliegwerk is dat wederom gelukt. Iets om trots op te zijn als voedingstuinbouw !