Hygiënische palletboxen

"Het grote voordeel van plastic palletboxen is hygiëne. Geen kraterrot en geen bron voor schadelijke ziekte kiemen." Aan het woord is Gerald (Geert) Langerak die sinds twee jaar agent is van Capp-plast in Nederland. Langerak heeft een verleden in de handel van witlofpennen en heeft samen met zijn zwager Jan de Vries een eigen witloftrekbak ontwikkeld. De relaties met Capp-Plast is ontstaan vanuit de productie van de witloftrekbakken. Inmiddels is de volgende generatie aan de leiding bij de witlofhandel en productie. De relatie van Langerak met Capp-plast was dusdanig dat Langerak de mogelijkheid voor het agentschap voor de palletboxen heeft opgepakt.


Garantie

Langerak legt de voordelen van de Capp-plast palletboxen uit: "Bij hygiëne hoort ook een makkelijke manier van schoonmaken." Bij de palletboxen van Capp-plast zijn de zijkanten extreem vlak waardoor er nauwelijks mogelijkheden zijn om ongerechtigheid vast te houden. De vlakke zijkanten zijn mogelijk door de extreme sterke basis van de vier kolommen op de hoeken. Dat komt door materiaalkeuze en wijze van spuitgieten. De boxen zijn zeer sterk doordat de kolommen van binnen extra verstevigd zijn. De voeten zijn ijzersterk. En daar heeft de leverancier alle vertrouwen in. Dat laat Capp-plast dan ook zien door maar liefst vijf jaar garantie te geven op de pallet boxen. "Dat doet niemand, dat bewijst dat CAPP-PLAST zeer veel vertrouwen en ervaring heeft met haar boxen". aldus Langerak. Logische vraag over deze boxen is de vraag naar hergebruik en daar heeft de fabrikant een heel duidelijk statement over. Alle palletboxen zijn 100% recyclebaar. Van ingeleverde boxen wordt granulaat gemaakt die de basis zijn voor o.a. dakgoten en bermpaaltjes.


Assortiment

Capp-plast is een Italiaanse fabriek gevestigd in Prato nabij Florence. Langerak kwam in contact met Capp-plast vanwege een zoektocht naar een leverancier voor de witloftrekbakken omdat de bestaande leverancier zich volledig op de automotive ging focussen. Op de Fruit Logistica in 2012 kwam Langerak in contact met Capp-plast. Na een paar jaar samenwerking in Italië kwam CAPP-PLAST in 2017 met de wens uit te willen breiden naar Noord-Europa. Een vestiging met eigen productie en voorraad zodat klanten beter bediend kunnen worden. Een zoektocht werd gestart in Nederland.

Langerak: "In 2018 is CAPP-PLAST via mij in Helmond (NL) terechtgekomen. Ik kwam er toen al snel achter dat CAPP-PLAST weinig klanten had in de AGF en Food sector. Daarom ben ik nu Benelux vertegenwoordiger voor Capp-Plast in de markt voor AGF, Food en Agri". In de toekomst wil CAPP-PLAST steeds meer producten in Nederland gaan maken. In de fabriek in Helmond staan veel spuitgietmachines waarmee op aanvraag diverse producten gemaakt kunnen worden.


Producten

Langerak: "Een uitgebreid assortiment zorgt voor een mooie uitdaging om deze boxen in de AGF markt te mogen verkopen. Bij interesse kom ik graag langs om de boxen te tonen en de voordelen van de CAPP-PLAST te laten zien. Ook kan ik dan een interessant financieringsvoorstel bespreken. Naast koop kent Capp-Plast ook diverse financieringsconstructies als lease en huurkoop" Capp-plast maakt een uitgebreid assortiment palletboxen. Zowel dicht als productvriendelijk geperforeerd, opvouwbaar, met of zonder deksel en met diverse onderkanten. Bijvoorbeeld voeten, skids of verstevigde palletbodems. De professionele AGF, Food en Agri klanten kunnen desgewenst zelf de boxen ophalen in Helmond.


Contact:

Gerald Langerak, CAPP-PLAST NEDERLAND, Tel. (06) 51 91 48 88, 

CAPP-PLAST

Het familiebedrijf is in 1960 opgericht. Eerst werden er plastic films gemaakt voor het wikkelen van textiel. Tegenwoordig maakt Capp-Plast diverse eindproducten door spuitgieten waarbij kunststof korrels worden verhit en vervolgens als vloeistof onder hoge druk en snelheid in de juiste gietvormvorm (matrijs) wordt geperst. Producten zoals folies, flacons, kratten, pallets en palletboxen. CAPP-PLAST heeft een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en recyclingmachines. De derde generatie Innocenti zet het bedrijf nu voort met 2 productielocaties in Italië en één in Helmond. Met eigen verkoopkantoren, opslaglocaties en vertegenwoordigers in Europa. Vooral de productie van palletboxen voor AGF, Food, Agri en Industrie heeft een enorme vlucht genomen.