Kenniscafé voor jonge telers 


Als vervolg op het kenniscafé "jonge telers in familiebedrijven" (bij Niels Kreuk) vond er een bijeenkomst plaats op het thema "jong agrarisch ondernemerschap". Deze middag waren 10 jonge telers te gast bij Plantenkwekerij Gitzels. Mike Gitzels was gastheer en gaf een rondleiding en een presentatie over het bedrijf en de toekomst- en uitbreidingsplannen. Maar ook nam hij de telers mee in de nieuwe bedrijfsfilosofie, waar gestreefd wordt naar een zo open mogelijke cultuur en er ruimte is voor ideeën en open gesprekken op alle niveaus. 


Wat voor type ondernemer ben jij en hoe verhoudt zich dat binnen het (familie)bedrijf? 

Aan de hand van een interactieve sessie door Anton Aker kregen de telers meer inzicht in wat hun rol is of misschien zou moeten zijn als ondernemer.  Anton Aker is docent aan de deeltijd opleiding HBO AD agrarisch ondernemerschap in Hoorn en het Clusius College en begeleide deze sessie. 

De kenniscafés voor jongeren richten zich voornamelijk op vollegrondsgroentetelers tot 35 jaar. Hoe ziet de nieuwe generatie de teelt  en het vollegrondsgroentebedrijf van de toekomst?  Wat hebben zij nodig in de toekomst? De kenniscafés wordt georganiseerd voor maximaal 15 agrarische ondernemers en is uitsluitend op persoonlijke uitnodiging. Gestreefd wordt naar een vaste club.  De bijeenkomsten vinden twee keer per jaar op locatie plaats bij bedrijven van 16.00 tot 20.00 uur, inclusief maaltijd,  

Meer weten? Neem contact op met Erna Steenhuis via e.steenhuis@vollegrondsgroente.net / 06 20 58 34 97