Lage dosering onkruidbestrijding

Het onderzoeksveld dat tijdens de open dag peen op 9 oktober te bezoeken is laat innovaties zien in de vorm van nieuwe technieken en geeft stof tot nadenken over de toekomst van de peen teelt. De inzet van drip-systemen is daar een voorbeeld van.

Praktisch onderzoek
Daarnaast biedt een onderzoeksveld ruimte praktisch onderzoek dat direct toepasbaar is in de eigen teelt. Een daarvan is onderzoek naar onkruidbestrijding. Naast bestrijding van melde en perzikkruit is een grote uitdaging in onkruid is de beheersing van zwarte nachtschade.Vergelijking
Het onderzoek dat afgelopen jaar is uitgevoerd is gericht op toepassing van lage dosering met een combinatie van Boxer, Sencor en Challenge. In de proef zijn twee vergelijkingen gedaan waarbij de eerste 4 maal een herhaling van de complete mix met lage doseringen en de tweede vergelijking is een afwisselschema met toevoeging van een uitvloeier. Uiteraard vergelijken met een onbehandeld object.Tijdens de open dag zullen de resultaten bekend zijn en uiteraard worden toegelicht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Delphy.