Limadela gepresenteerd tijdens Aardbeien Demodag

Over smaak valt niet te twisten zeggen ze wel eens. Maar deze wijsheid gaat blijkbaar niet op voor Limadela, het nieuwe aardbeienras van Limgroup®. Tijdens de Aardbeien Demodag werd dit ras geïntroduceerd en iedereen kon hier mee kennis maken. En over de smaak werd niet getwist. Hiermee is Limadela een sterke nieuwkomer op de markt voor de najaars- en geforceerde winterteelt, waar smaak zo nu en dan een uitdaging is.


Aardbeien Demodag

Vrijdag 3 september vond de Aardbeien Demodag bij Limgroup plaats. Jaarlijks zorgen de organisatoren ZLTO en Delphy ervoor dat de aardbei in de schijnwerper wordt gezet. Het event wordt opgeluisterd door standhouders en onderzoeksinstellingen die de resultaten van aardbei onderzoek presenteren.

Dit jaar vond de Aardbeien Demodag plaats bij het veredelingsbedrijf Limgroup. Als gastheer opende Vincent Deenen, CEO van Limgroup, het event. In zijn openingswoord plaatste hij de kennisintensieve land- en tuinbouw op een voetstuk. Volgens Deenen is dit iets waar we trots op moeten zijn en actief moeten uitdragen. Vervolgens nam Sjaak van der Tak , voorzitter van LTO Nederland, het over en gaf hij een vlammend betoog voor de Nederlandse aardbei.


Limgroup en Limadela

Limgroup gaf de bezoekers van de Aardbeien Demodag de mogelijkheid om kennis te maken met de ontwikkelingen binnen dit bedrijf. Middels electrowagens werden de bezoekers rondgeleid door het bedrijf en werden regelmatig tussenstops gehouden waar uitleg gegeven werd rondom de veredeling van aardbei. Het proces van de veredeling van een nieuw aardbeienras duurt zo'n 10 jaar. Vele testen gaan vooraf aan de introductie van een nieuw ras.


Al die testen zijn succesvol doorlopen door Limadela. Dit nieuwe aardbeienras werd door Limgroup op de Aardbeien Demodag geïntroduceerd. Sjoerd Gipmans, accountmanager aardbei en asperge, had de eer om het derde aardbeienras van Limgroup wereldkundig te maken. Gipmans: "Limadela is een uniek aardbeienras. Tijdens de najaars en geforceerde winterteelt is het een uitdaging om een continue goed smakende aardbei te produceren die er ook nog eens goed uitziet en houdbaar is. Deze combinatie hebben we met Limadela gevonden. We zijn ervan overtuigd dat Limadela een welkome aanvulling is in dit segment waarin groei wordt verwacht".


Jos Aben, Product Lead Aardbei, vult aan: "De vruchten van Limadela hebben het karakteristieke Lim-aroma. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht op de consument en zorgt voor herhaalaankopen". Met het derde ras in 3 jaar heeft Limgroup zich weer sterker op de kaart gezet binnen de aardbeien sector. Afgaande wat het bedrijf heeft laten zien, valt er nog veel meer te verwachten de komende jaren.