Geachte belanghebbende in de witlofsector

Oproep voor Witloftelers (M/V) en verkooporganisaties,

De prijzen op de nationale en internationale witlofmarkten zijn uitermate teleurstellend. De markt lijkt muurvast te zitten op een veel te laag prijsniveau. Degenen, die dit kunnen veranderen, zijn de consumenten. Om ervoor te zorgen dat witlof vaker op het menu komt te staan, zullen we de consumenten regelmatig met onze witlofboodschap in de verkoopkanalen moeten verleiden.


Consumptie verhogen

Op de 'witlofdag' van afgelopen donderdag 31 maart in Gorinchem werd vanuit de witloftelers een breed gedragen oproep gedaan om witlof beter en vaker in beeld te brengen bij de consument. De huidige consument winkelt met zijn mobiel, zoekt recepten op het internet, koopt met een druk op de knop meteen de ingrediënten online in en is gevoelig voor allerlei social media berichten en komt daardoor weer op ideeën wat voor lekkers nu weer klaar te maken. Om hier handen en voeten aan te geven is mijn voorstel om met alle producerende en verkopende partijen van witlof in Nederland een platform op te richten van waaruit we dit soort zaken gezamenlijk op een professionele manier kunnen gaan regelen. Dit natuurlijk met als gezamenlijk doel de witlofconsumptie te verhogen en te verbeteren. Ons mooie product witlof staat hierbij dus centraal en niet de diverse afzetpartijen of kwekers.

Heb jij als witlofproducent of verkooporganisatie van witlof interesse om hieraan mee te doen, reageer dan z.s.m. op deze mail, dan kunnen we, bij voldoende positieve reacties, op korte termijn een keer bij elkaar komen om hier verder over van gedachten te wisselen.

Het doel is om hopelijk tot een positief besluit te komen om tot concrete acties over te gaan. We vernemen graag jullie reacties,

Met vriendelijke groet,


Koos Groot

info@hortihydrocultures.nl