Rassendemonstraties en workshops bij Enza

Enza laat op het demoveld in Twisk uiteraard de huidige rassen zien en geeft inzicht in nieuwe rassen en bijbehorende eisen. De eisen van de markt en maatschappij worden steeds nadrukkelijker bij de teler weggelegd. De kwalificaties om aan deze eisen te voldoen, zijn in een aantal gevallen ook kwalificaties die te maken hebben met raseigenschappen. Het speelveld om bladgewassen te telen wordt steeds ingewikkelder en steeds minder overzichtelijk.

Om inzicht in de ontwikkelingen te krijgen en om wat overzicht te creëren, pakt Enza de kans om op het demoveld verdieping te zoeken in mogelijkheden voor de toekomst. Enza heeft een aantal specialisten in de sector uitgenodigd om deze verdieping in te leiden. In workshops biedt Enza de gelegenheid om de perspectieven te bediscusieren. Voor deze workshops zal Enza een aantal tenten op het demoterrein plaatsen.

Met het toevoegen van workshops aan de rassendemonstraties krijgt een bezoek aan het demoveld in Twisk een nieuwe dimensie. Enza plaatst met deze aanpak de raseigenschappen in het perspectief van de teelt en de wensen van de maatschappij.

Programma 29 september

12.00:uur Ontvangst

13.00:uur Plenair programma

14.00:uur Ronde op veld + workshops/info sessies

Locatie:

Field Twisk Summer Field Days

Gangwerf 1

1676 GA, Twisk