Seed meets Technology vindt doorgang

Na een onzekere periode is de kogel door de kerk; Seed meets Technology 2021 kan plaats vinden. Na nauw overleg tussen de organisatie en de gemeente wordt het waardevolle evenement als Coronaproof gezien en mogen gasten ontvangen worden.

Rassen

Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september en bestaat opnieuw uit een beurs met zaad gerelateerde machines, een programma met lezingen en demonstratievelden. De demonstratievelden met nieuwe rassen van Sakata en Takii Europe zijn inmiddels volledig aangelegd. Hiermee is al gestart vanaf mei, wekelijks zijn er gewassen gezaaid en geplant. Er worden ruim 200 nieuwe rassen getoond in onder andere sluitkool, rode kool, broccoli, courgette, pompoen en snijbiet. Naast deze partijen zijn ook Gautier Semences (sla) en Wing Seed (kool) aanwezig op het demoveld.

Sensoren en biostimulanten

Dit jaar zullen er vanuit de organisatie symposia georganiseerd worden, met de onderwerpen 'sensoren' en 'biostimulanten'. In het symposium over sensoren zal ingegaan worden hoe sensoren kunnen helpen om het stikstof- en watergebruik terug te dringen in diverse teelten. Het biostimulanten symposium richt zich op de wet- en regelgeving rondom biostimulanten en de resultaten van het Interreg project Bio4safe. In Engeland, België, Frankrijk en Nederland zijn de afgelopen vier jaar onderzoeken opgezet in zowel groente-, fruit- als bloemisterijgewassen om de werking van biostimulanten te onderzoeken. De resultaten worden in de bijeenkomst toegelicht. In het symposium omtrent biostimulanten zal ingezoomd worden op de wet- en regelgeving en hoe ermee wordt omgegaan vanuit de gewasbeschermingshandel voor de zaadwereld.

Bijeenkomsten

Vanuit de participanten worden er ook vele presentaties verzorgd over uiteenlopende onderwerpen zoals duurzame zaadbehandelingen (Incotec), het automatiseren van zaadkwaliteitstesten (Phenokey), het monitoren van pollen kwaliteit (Amphasys) en de voordelen van gewas- en grondmonsters (Eurofins). Naast deze lezingen zijn er nog vele andere bijeenkomsten te vinden middels het programma op de website. Kortom; voor iedereen actief in de zaadwereld is het evenement een bezoek waard!

Vertify ondersteunt dit event met kennis en faciliteiten. Dit past volledig in de vernieuwde strategie van Vertify met focus op het doen van onderzoek (explore and explain). De ambitie van Vertify is dan ook het delen van kennis en innovatie dat veel verder reikt dan de grenzen van Nederland.

Aanmelden. Geïnteresseerden die een bezoek willen brengen aan het evenement, worden vriendelijk verzocht zich van tevoren aan te melden via www.seedmeetstechnology.com. Een corona toegangsbewijs is niet benodigd.
Neem voor vragen en meer informatie contact op via info@seedmeetstechnology.com