Uitstekende kwaliteit van RHP-kokos

Kokos substraat kan een mooie basis zijn voor de groei van aardbeien en zachtfruit. Echter het is wel zaak om een aantal aspecten van kokos in ogenschouw te nemen. Het is van groot belang om een constant substraat te hebben zodat de groei van de gewassen goed te regelen is en de teeltmaatregelen uniform zijn en te herhalen. Aandachtspunten voor kokos substraat zijn:


Stabiele hoeveelheid voedingsstoffen.

De ratio's van kalium, natrium, calcium en magnesium moeten in evenwicht zijn. Zo niet dan is het risico voor groeiachterstand en teeltproblemen groot. Deze instabiliteit is moeilijk te corrigeren tijdens de teelt. Dat houdt een risico in van minder inkomen door slechtere kwaliteit en/of minder productie. Het RHP certificaat is niet een eenzijdig kwaliteitskeurmerk maar de RHP controle behelst vele aspecten: zoals stabiliteit van voedingsstoffen: de samenstelling van belangrijke voedingsstoffen is compleet in balans. RHP-kokos is duidelijk anders dan andere kokosproducten. Alleen RHP-producenten hebben toegang tot de unieke kennis die nodig is om de kokos juist te behandelen, op zo'n manier dat het gewenste voedingsniveau wordt bereikt.

Kiezen voor kokosproducten met RHP-kwaliteit (sommige mengsels bevatten tot 100% RHP-producten!) betekent kiezen voor zekerheid.


Kokos met het RHP-keurmerk is stabiel en gegarandeerd een optimaal teeltmedium


Veilig en weinig onkruid

Elk proces in de productieketen, vanaf het allereerste stadium helemaal tot aan de consument, wordt gemonitord en gecertificeerd door RHP. Onze inspecteurs bezoeken geregeld de productielocaties . Dit garandeert kokos met weinig onkruid die bovendien vrij is van plantpathogenen overeenkomstig onze standaarden. Kokos met het RHP-keurmerk is veilig voor zowel planten als gebruikers.


Fysische stabiliteit

Stabiliteit is waar het bij kokosgruis om gaat. RHP-gecertificeerde kokos is gegarandeerd stabiel en krimpt niet (bij normaal gebruik). Deze stabiliteit is het resultaat van nauwlettend gecontroleerde productieprocessen waarbij gebruik wordt gemaakt van RHP's unieke respiratiemethode. RHP-gecertificeerd kokosgruis behoudt ook zijn structuur gedurende een heel teeltseizoen.


WOK: wateropnamekarakteristiek

Kokos is de beste uitvloeier die er bestaat. Kokos laat een gunstige en snelle wateropname en een uitstekend luchtgehalte zien. Na uitgebreid onderzoek heeft RHP een standaard analysemethode ontwikkeld die duidelijke informatie geeft over de wateropname karakteristiek (WOK) van kokos. Onze WOK-analyse is een praktische methode om de waterbalans van kokos onder praktische omstandigheden te voorspellen. Het is een gereedschap dat kwekers en kokosleveranciers in staat stelt hun kokos te specificeren. De WOK-analyse geeft het gehalte van wateropname van luchtgedroogde substraatmonsters. Met de WOK-waarde kunt u beoordelen in hoeverre een bepaald type kokos geschikt zal zijn voor uw teeltomstandigheden. WOK helpt u om inzicht te krijgen in teeltmanagement en groei.Meer informatie

Kokos van onbekende oorsprong zou risico's van onvoldoende zuurstof, groeiproblemen en ziekten met zich mee kunnen brengen. Kies voor zekerheid door kokos te gebruiken dat het RHP-keurmerk draagt. Bij een order van RHP-gecertificeerde kokos moet de RHP-leverancier altijd melden dat het een RHP-gecertificeerd product betreft. Dat moet gevisualiseerd zijn door het RHP-logo of woordelijk vermeld op het product of de afleverbon. Voor meer informatie kijk op www.rhp.nl.