Veldddagen Sakata 2021

Van 28 tot 30 september kunnen professionals uit de groentesector kennismaken met het nieuwe programma vollegrondsgroenterassen van Sakata. De velddagen vinden plaats zoals altijd op een demonstratieveld gelegen bij Zwaagdijk (Noord-Holland). Deze dagen vormen een uitgelezen kans om toekomstige kansen, nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met elkaar te bespreken.

Seminar

Naast een bezoek aan onze demovelden kunt u ook deelnemen aan een seminar over bodemvruchtbaarheid. Een zeer actueel onderwerp, gepresenteerd door
Rene Jochems, specialist in bodembiologie. Er vindt een presentatie in het Engels en een in het Nederlands plaats. Voor deelname aan het seminar is voorinschrijving vereist | aanmelden via hanna.bruinsma@sakata.eu | aangezien het aantal deelnemers uiteraard beperkt is door corona resistricties.

Vele Sakata gewassen, zoals broccoli, sluitkool, bloemkool, spinazie, rode biet, pompoenen en bosui worden getoond. Net als eerdere jaren besteden we in de ruime tent ook aandacht aan gewassen als paksoi, ui, squash en Chinese kool. Het demonstratieveld is opgezet om klanten uit heel Europa te informeren. Een persoonlijke benadering van de bezoekers is gegarandeerd, inclusief goede mogelijkheden om persoonlijk van gedachten te wisselen met onze gewasspecialisten.

Broccoli

Natuurlijk is er broccoli te zien voor diverse regio's, inclusief exportmarkten. Een veelbelovend nieuw ras is Leonidas F1, met als voornaamste kenmerken een hoge schermpositie, een vast en rond scherm, een sterke gewasgezondheid, geschikt voor teelt in de nazomer- en herfst voor de verse markt.

Bloemkool

Noviteit in het demoveld is de snelle paarse bloemkool Purpurina F1. Het ras heeft een intense paarse kleur, een mooie ronde roos en zeer mooie presentatie.

Ook bloemkool is te zien. Naast Alston F1, ons ras voor het vroege segment en inmiddels opgenomen in het teeltplan door veel telers toont Sakata ook een veelbelovend ras voor de toekomst: CAU3105 F1. Dit ras combineert een mooie harde witte kool met een hoog oogstpercentage en met een zeer mooie kistpresentatie. Groeidagen ongeveer 110 - 120 en is bedoeld voor de oogst in de herfst.

Rode bieten

Binnen ons bietenassortiment tonen we het nieuwe ras BE3025 F1. Dit ras heeft rhizomanie en rhizoctonia resistentie en bevindt zich momenteel nog in de testfase

Spinazie

Onze succesvolle spinazierassen Apollo F1 en Helios F1 zijn ook te bewonderen. Apollo F1 kan in het vroege segment geteeld worden in het voorjaar, maar ook in de herfst. Het ras heeft mooie, dikke donkergroene opgerichte semi savoy bladeren. Dit geldt ook voor ons zomerras Helios. Dit ras laat ook een zeer goede veldhoudbaarheid zien Beide rassen zijn resistent tegen nieuwe valse meeldauw fysio's 18 en 19. Dit geldt ook voor het nieuwe voorjaar/herfstras SPW1900(0) welke zich nu bevindt in de testfase.

Pompoen

Ook is naast de traditionele pompoen, de butternutpompoen te zien. Dit type bevat meer vruchtvlees en minder zaden dan de traditionele pompoen en kan tot januari/februari bewaard worden en heeft een hoge brixwaarde (mate van zoetheid). Deze butternut wordt geplant na de ijsheiligen en kan in september worden geoogst. Ons nieuwste ras, Mieluna F1, dat afgelopen jaar voor het eerst commercieel werd geteeld, heeft indruk gemaakt. Dit ras is sneller dan ons huidige assortiment en laat goede vruchtkwaliteit, donkeroranje vruchtvlees en een mooie opbrengst zien.

Radijs

Radijs staat voor het tweede jaar in het veld. Grote hits zijn Crunchy King F1 en Crunchy Royale F1. Beide rassen laten goede resultaten zien.

Zoals gebruikelijk presenteert Sakata ook een compleet bosui-assortiment, voor alle segmenten van vroeg tot laat. Het bosui ras Buzi F1 is zeer uniform en houdt zich goed bij koude teeltomstandigheden. Het ras kan al vroeg in het voorjaar gezaaid worden en groeit snel. Buzi heeft sterke groene bladeren en mooi witte stelen. Ons ras Interstellar F1 wordt aanbevolen om het zaaien in de periode na Buzi F1. Ook dit ras combineert een hoge uniformiteit met hoge netto-opbrengsten en een groot schoningsgemak (arbeidsbesparend).

Het hybride snijbietras Celebration F1 groeit in 3 kleuren op vanuit één zaadje. Celebration geeft 40% rode stelen, 40% gele stelen en 20% oranje stelen. Celebration leent zich zowel voor de teelt van babyleaf als voor de teelt van volgroeide multicolor snijbiet.


Open dagen Sakata

Dinsdag 28 t/m donderdag 30 september 2021 van 9.00 tot 17.00 u.
Tolweg - Hoek De Gouw, Zwaagdijk Oost (Noord-Holland).